Beton ciré; een nieuwe trend. Hoe breng je dit aan?

Beton Ciré, is naast Beton Lisse, in veel huishoudens een echt wonder op het gebied van ‘wandbekleding’. Deze betonsoort is veel te zien in de tegenwoordige badkamers, slaapkamers of zelfs woonkamers. Zowel in de bekleding van de kamers als in verschillende decoratiestukken. Het geeft een vleugje moderniteit en puurheid terwijl het zich perfect aanpast aan,- en vermengt in uw interieur. 

De badkamer is vooral populair voor Beton Ciré. Je kunt deze coating overal plaatsen. Op de wasbak, in de douche, op de muren, je kunt het zo gek niet bedenken. Beton Ciré is zeer goed bestand tegen vocht door bijvoorbeeld de speciale behandelingen die worden toegepast van het vermengen met een carnaubawas. Wilt u zelf weten hoe u het Beton Ciré het beste aan zou kunnen brengen? Hieronder geven wij u een effectief en snel stappenplan.

In 3 stappen uw Beton Ciré aanbrengen:

  • Bereid de ruimte voor. Maak de ondergrond goed schoon, deze moet gaaf en vrij zijn van onzuiverheden. Als uw ondergrond ongelijk is, egaliseert u het niveau voordat u een beschermende kalklaag aanbrengt met behulp van een mortel. Hiermee wordt voorkomen dat uw muur te veel materiaal opneemt, waardoor niveauverschillen verdwijnen en de hoeveelheid Beton Ciré wordt geoptimaliseerd.
  • Bereid het materiaal voor. Meng de pigmenten in een emmer met de hoeveelheid water die staat aangegeven op het etiket van de Beton Ciré die u zult gaan gebruiken en vermijd klontjes bij het mengen. Giet geleidelijk aan met kalk gewaxte betonpleisterpoeder in de emmer en meng regelmatig. De consistentie moet vergelijkbaar zijn met een pasta, zo niet, pas dan de hoeveelheid water aan.
  • Breng de eerste laag van het Beton Ciré aan met een 1/2 mm lijmkam met regelmatige bewegingen. Hierbij hoeft u niet nauwkeurig te werken. Hoe onregelmatiger de bewegingen, hoe ruiger het uiterlijk van het Beton Ciré. Wanneer de eerste laag bijna droog is, plaatst u een tweede laag beton en geeft u een lichte druk op het beton om een glad eindresultaat te krijgen.

Bron: https://betondecor.be/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *