De hobby’s waar je nog niet aan gedacht had

Voor veel mensen bestaat de gewone dag uit: primaire verzorging, werk en wellicht wat ontspanning ’s avonds. Helemaal prima, maar veel mensen halen daar niet al hun voldoening uit. Zij zijn op zoek naar iets meer, iets om zich nog in te ontwikkelen. Een hobby is een goede uitkomst. De meeste mensen hebben er wel één of twee. De één kookt, de ander zwemt etc. In deze blog vertel ik je over een paar hobby’s waar je misschien nog niet aan gedacht had. Lees je mee?

Creatieve vingers

Creatief bezig zijn, is voor iedereen weggelegd. Sommige mensen denken dat je er een talent voor nodig hebt maar niets is minder waar. Het kan heel rustgevend zijn om met je handen aan iets te werken zoals bijvoorbeeld een schilderij. Nu is schilderen een redelijk veelvoorkomende hobby maar heb je er weleens aan gedacht om via internetfilmpjes te kijken die je instructies geven. Er staan sites vol met Bob Ross filmpjes die makkelijk te volgen en uit te voeren zijn. Voor je het weet, blaas je je familieleden omver met jouw schilderijen.

Bewegen in de buitenlucht

Dat bewegen goed voor ons is, weten we allemaal. Maar je kan het nóg beter maken. Namelijk door te sporten in de buitenlucht. Fietsen is een goed voorbeeld daarvoor. Lekker met de voetjes op de trappers en meteen een frisse neus. Je slaat eigenlijk twee vliegen in één klap op deze manier. Bij de Fietsvoordeelshop.nl hebben ze kwaliteitsfietsen voor een goede prijs.

Goed voor het milieu

Want met een fiets sla je eigenlijk drie vliegen in één klap. Je helpt er namelijk ook het milieu mee. Een hobby fiets voor de beweging is leuk, maar je kan hem ook gebruiken als vervoersmiddel. Denk bijvoorbeeld aan een elektrische fiets. Voor je het weet, ben je op de plaats van bestemming, heb je bewogen en ben je buiten geweest. En aan het einde van de dag doe je het zo weer. Heerlijk! Je kan meteen een e-bike kopen.

Even de stilte opzoeken

Een iets minder bekende maar steeds meer opkomende hobby is het trainen van mindfulness en bewustzijn. Duik maar eens in de informatie en de oefeningen hierom trend en wie weet, voel jij je straks ook een vrijer en lichter mens. Een goed startpunt zijn de begeleide meditaties. Zo bouw je automatisch een rustmoment in je dag in. Dat is geen slecht idee, gezien onze drukke maatschappij en volle werkweken.

Welke hobby pik jij op?