Een camionette kopen

Grote vrachtwagens, kleine vrachtwagens, bestelbussen- en wagens. Ze zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse maatschappij. Dit geldt tevens voor de gehele wereldeconomie. Iedereen ziet op de weg wel een aantal vrachtwagens per dag. Als u die dag niet op de weg bent, rijdt er bijna elke dag wel een bestelbus met post door de straat. Een andere benaming voor deze bestelwagens is een camionette. Een camionette is een voertuig dat valt tussen een bestelwagen en een bakwagen. Het woord is afkomstig uit de Franse taal. Het grote broertje van een camionette is een camion. Camion is ook afkomstig vanuit de Franse taal en betekent vrachtwagen. Letterlijk vertaald is een camionette een kleine vrachtwagen. Omdat de camionettes niet meer weg te denken zijn uit Nederland, zijn er heel erg veel te koop. Dit geldt uiteraard voor nieuwe camionettes, maar ook de tweedehands markt heeft er veel te koop staan. In deze blog behandelen we een aantal belangrijke punten aan de hand waarvan u een keuze kunt maken. Er zijn een aantal criteria die bepalen wat voor camionette u koopt. Dus het is belangrijk u goed in te lezen vooraf.

Merk en bouwjaar

Allereerst is het bij de aankoop van een tweedehands camionette belangrijk om te bekijken welk merk u wilt hebben. Er zijn natuurlijk verschillen in uiterlijk, dit kan een doorslaggevende factor zijn. Wat ook een belangrijke factor is bij de aankoop is hoe goed het onderhoud van het desbetreffende merk is. Sommige merken hebben minder onderhoud nodig dan andere merken. Hierbij komt ook het bouwjaar kijken. Een camionette occasion is beschikbaar uit veel verschillende bouwjaren. Een ouder bouwjaar betekent vaak dat er al meer mee is gereden. Controleer hierom of het onderhoud goed is uitgevoerd en of hier ook bewijs van is.

Type en tellerstand

Om aan te sluiten bij de vorige alinea is het belangrijk om de tellerstand te controleren. In elke handleiding staan welk onderhoud na welke kilometers moet zijn uitgevoerd. Als de vorige eigenaar dit correct heeft bijhouden staat dit allemaal beschreven. Vaak is dit ook terug te zien in de prijs. Een goed onderhouden camionette is vaak prijziger dan een camionette zonder onderhoud/onderhoudsgeschiedenis. Als laatste praten we over het type. Er zijn enkele en dubbele camionettes. De dubbele hebben meer ruimte, maar zijn vaak duurder. Zoek vooraf aan uw aankoop goed uit wat belangrijk voor uw is. Op deze manier koop u de camionette die bij u en uw opdracht past.