Eens in de zoveel tijd een nieuwe hondenmand

Dat lijkt misschien een beetje overdreven. Want waarom zou je de hondenmand vervangen als deze nog netjes is? Denk dan eens aan het comfort van je hond. Is je hond flink gegroeid? Dan ziet het er misschien grappig uit, zo’n grote hond in een kleine mand, maar echt comfortabel is het niet. Ook kan het zijn dat je hond wat ouder wordt en liever op een wat zachtere ondergrond ligt. Maar je kunt natuurlijk ook uitgaan van jezelf: verander je je interieur? Bestel dan ook een nieuwe hondenmand. Dan is het plaatje weer compleet.

Waar let je op bij de aanschaf van een hondenmand?

Een hondenmand moet niet te groot en ook niet te klein zijn. De maten voor de manden staan op de website aangegeven en hierdoor kun je gemakkelijk het juiste formaat kiezen. Het is ook belangrijk dat je het kleed of het kussen dat in de mand ligt goed kunt wassen. Als je hond door de modder heeft gelopen en daarna fijn zijn mandje in springt, gaat dat toch op een gegeven moment minder fris ruiken. Dat zal je hond niets kunnen schelen, maar jou natuurlijk wel. Het maakt je hond ook niets uit hoe de mand eruit ziet. Toch kan het uiterlijk van de hondenmand voor jou een doorslaggevende factor zijn.

“Een hond hoort in zijn mand”

Dat is wat ik in mijn omgeving veel zie. Een hond hoort, als hij in huis is, zoveel mogelijk in zijn mand te blijven. Dit voorkomt schade aan je interieur en het zorgt er ook nog eens voor dat je hond zijn eigen plek heeft. Een plek waar hij zich veilig voelt, ook als je het hele huis vol visite hebt of wanneer het onweert. Deze veilige plek zorgt er dan ook weer voor dat je hond niet in paniek raakt als jij even weg moet of als er vuurwerk wordt afgestoken.

Kies je een mand of een bench?

Veel mensen kiezen ervoor om, in eerste instantie, de hondenmand in de bench te zetten. De bench kan ‘s avonds worden afgesloten en zo voorkom je dat je hond door het huis gaat dwalen als jij slaapt. Op een gegeven moment is je hond zo gewend aan het op één plek blijven, dat je de hondenmand prima uit de bench kunt halen. Kies je ervoor om je hond iedere nacht in de bench te doen? Prima! Maar zorg dan wel voor een frisse hondenmand of een fijne deken. Deze bestel je gemakkelijk online.