Grofvuil container huren

Ben je je huis aan het opknappen of aan het vernieuwen? Dan kan het zijn dat je met grofvuil kan komen te zitten. Waar laat je je oude spullen? Soms kan je bij de gemeente vragen om het te laten ophalen, alleen kan dat soms enkele dagen of weken duren. Er komt natuurlijk veel kijken bij een verbouwing en daarom is het handig om van tevoren alvast wat dingen te regelen zoals waar je je afval gaat laten. Daarom is het huren van een grofvuil container bijvoorbeeld erg handig.  

Wat wordt verstaan onder grofvuil? 

Grofvuil is afval dat te groot is om in een vuilniszak te doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan matrassen, tapijt of grote meubels. Het is dus al het huishoudelijke afval dat vanwege de afmetingen niet geschikt is voor een normale container. Het afval mag ook niet te zwaar zijn en het moet goed verpakt zijn om het op te laten halen. Voordat je je afval in een container doet is het wel handig om te weten wat er wel en niet in zo'n container mag. Er zijn namelijk bepaalde dingen die niet in een container mogen. Daarom moet je de richtlijnen van het bedrijf waar je mogelijk een container gaat huren even goed doornemen.  

Dit valt onder grofvuil: 

  • Fietsen 

  • Meubels 

  • Speelgoed 

  • Zonnebank (zonder lampen) 

  • Groot metaal 

  • Groot wit-en bruingoed (televisie, computer etc.) 

Niet toegestaan zijn bijvoorbeeld: 

  • Elektrische apparaten 

  • Giftige afvalstoffen 

  • Chemisch afval zoals vriezers of koelkasten 

  • Asbesthoudend materiaal 

Afvalcontainer huren 

Een grofvuil container huren is zo geregeld en zo kan je direct je afval afvoeren. Dat scheelt weer wachten op de grofvuil ophaaldienst. Zoals eerder genoemd moet je wel van tevoren checken wat er in de container mag en wat er niet in mag. Daarnaast is het ook erg verstandig om van tevoren uit te rekenen welk formaat container je nodig gaat hebben. De formaten van afvalcontainers worden uitgedrukt in de hoeveelheid vuil in kubieke meters. Daarom moet je van tevoren een berekening maken van de hoeveelheid grofvuil je hebt.  

Dus ben je van plan om te gaan verbouwen of zit je zelfs al midden in een verbouwing? Dan is het wel zo fijn om een grofvuil container te huren waarin je snel al je troep in kunt gooien. Zo kun je zorgeloos verder met verbouwen en ben je af van al je troep. Om zeker te weten dat het plaatsen van de container ook moeiteloos zal verlopen kun je voor de zekerheid wel controleren bij de gemeente of je een container mag plaatsen. In sommige gemeentes moet je namelijk eerst een vergunning hebben voordat de container daadwerkelijk geplaatst mag worden.  

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *