Jong en verliefd

Mijn vriend en ik zijn nog jong. We werden al verliefd toen we 14 waren. Natuurlijk wisten we nog niet precies hoe het allemaal in elkaar zat. Maar toen we ouder werden wisten we dat we van elkaar hielden. Na de middelbare school zijn we begonnen aan een studie. Hij had gekozen voor een sterrenkunde opleiding en ik ging naar de advocatuur. De scholen waren niet ver van elkaar dus we besloten samen een appartementje te kopen.

Een klein appartementje

Natuurlijk hadden we niet veel geld als studenten maar we hadden ouders die ons hielpen en we hebben gespaard. Daarnaast werken we heel hard om het te laten slagen. We konden niet zoeken naar een duur appartement dus dachten we eraan om een appartementje te kopen die opgeknapt moest worden. We hebben uiteindelijk een appartementje gevonden die echt gerenoveerd moest worden. Het was niet erg duur en in de randstad. De ouders hielpen met het betalen en de renovaties. We wilde alles helemaal zelf doen. Dat kostte minder en het is een leuk klusje ook hebben we er genoeg tijd voor om het te doen.

Een veilige trap

Het appartementje heeft twee verdiepingen het enige wat door een professioneel moet worden gedaan is de trap, het ie veiliger om dat niet zelf te doen. Als dat is gedaan wilde we een inbouwspot in de trap. Dit verlicht de trap in de avond en het ziet er ook mooi uit. De inbouwspots kosten niet veel en konden we er gemakkelijk inzetten. Gelukkig zijn we handig met onze handen dus werd het niet moeilijk om ze te plaatsen.

De laatste onderdelen

Wanneer de trap veilig en klaar was konden we verder. De muren moesten geschilderd worden en natuurlijk de vloer moest nieuw laminaat hebben. Daarnaast moesten de meubels nog verplaatst worden naar het nieuwe plekje. Dit was nogal veel sjouwen dus hielpen de broers, zussen en ouders mee alles te verplaatsen. We hadden een klein balkonnetje, helaas geen tuin. Maar het balkon konden we ook heel mooi maken met pallets, bloemen en een tafeltje met stoeltjes. En niet te vergeten moet het hekje van het balkonnetje nog geverfd worden, de kleur is nu namelijk fel geel en dat past niet echt goed bij wat we in gedachten hadden van de kleur.

Immens genieten

Nu het huisje mooi is gemaakt kunnen mijn vriend en ik ervan genieten. We hebben een tv waar we een filmpje op kunnen zetten met een lekker glaasje wijn. Wanneer het lekker weer is kunnen we op het balkon zitten. En wanneer het donker wordt en naar bed gaan is de trap mooi verlicht en kunnen we zien waar we lopen.