Een kort verblijf in een geweldige omgeving

Nu de maatregelen rondom corona weer wat soepeler worden – behalve in de regio van Antwerpen – dacht ik afgelopen week dat het wel tijd was voor een kort weekendje weg. Waar doe je dit beter dan in eigen land? Zo gezegd, zo gedaan. Na een dag nagedacht te hebben waarheen ik wilde vertrekken was de keuze al snel gemaakt: ik wilde richting de Ardennen. Hup, snel twee overnachtingen geboekt bij een B&B op een mooie plek en ik was klaar om te gaan. Ben je benieuwd naar mijn verhaal over mijn weekendje weg? Lees dan snel verder!

Wat is er te doen in de Ardennen

Na een tijdje gereden te hebben ben ik dan eindelijk aangekomen op mijn eindbestemming: een geweldig boshutje in the middle of nowhere, tegen de grens van Frankrijk aan. De eigenaren woonden in huis dat zo’n 100 meter verderop op het terrein stond. En het uitzicht was geweldig. Ik kon niet wachten om de omgeving te gaan verkennen! Ik wierp een vluchtige blik in het huisje en zag dat er geweldig mooie toiletten stonden. Ik liep weer naar buiten en vroeg aan de eigenaresse waar zij haar sanitair vandaan had gehaald, omdat het er zo mooi uit zag. Zij vertelde mij dat zij en haar man altijd sanitair kopen bij www.douche-concurrent.be. Daar moest ik ook maar eens een kijkje gaan nemen!

Na even kort kennis gemaakt te hebben met de verhuurders kon mijn avontuur beginnen: mountainbiken in de Ardennen! Ik had het wel vaker gedaan, maar nog nooit op zulk ruig terrein. Mijn verhuurders raadden mij aan om een bepaalde kleur paden te volgen tijdens mijn eerste rit. Helaas heb ik niet naar ze geluisterd.

Een dramatische eerste rit

Kort nadat ik vertrokken was bij het boshutje waar ik de komende twee nachten zou verblijven maakte ik een verkeerde keuze: ik koos voor de gevorderde route in plaats van de route voor basisgevorderden. Dit is mij duur komen te staan.

Zo’n twee kilometer van het huisje merkte ik dat ik steeds meer de hoogte in ging en het pad waar ik op fietste tegelijkertijd steeds minder breed werd. Het ging me goed af, dus ik dacht: “Waarom zou ik omkeren? Gewoon lekker doortrappen!”. Op gegeven moment, ik weet niet meer precies wanneer of hoe het gebeurde, maar ik viel naar beneden. Plotseling lag ik een aantal meter onder de plek waar ik 5 seconden geleden nog aan het fietsen was geweest, en ik had verschrikkelijke pijn in mijn arm. Uiteindelijk heb ik mijn fiets terug kunnen vinden en ben ik terug gelopen naar het huisje.

Goed verzorgd door geweldige verhuurders

Daar aangekomen kwam de eigenaresse op mij afgelopen met een bezorgde blik. Zeker toen ze de toestand van mijn arm zag vertelde ze mij dat ik maar direct in bed moest gaan liggen en er niet meer uit komen.

Helaas was dit al gauw het einde van mijn spontane weekend naar de Ardennen.