Welk huisdier past bij jou?

Velen mensen voegen op enig punt een huisdier toe aan hun huishouden. Het kan een echte aanvulling zijn zo’n maatje. Bijvoorbeeld tijdens wandelingen, het bankhangen maar het kan ook een manier zijn om kinderen een stukje verantwoordelijkheid te leren. Er zijn echter heel veel verschillende dieren om uit te kiezen en geen één huishouden is hetzelfde. Hoe kies je dan de juiste? In deze blog vertel ik je wat over de meest bekende huisdieren en waar je op moet letten. Lees je mee?

Een trouwe viervoeter

Het meest bekende huisdier is toch wel de hond. Honden komen in alle vormen en maten. En ze hebben ook de meest uiteenlopende karakters. Meestal zien we in huishoudens met gezinnen de labrador. Dit is een echte familiehond van een gemiddeld formaat. Een hond is een maatje voor het leven en staat bekend om de trouwheid aan de baas. Honden hebben echter wel een hele gedisciplineerde opvoeding nodig en een minimum van drie wandelingen per dag. Rekening mee houden dus!

Een luie kater

Na de hond is de kat het meest bekende huisdier. Katten zijn makkelijker te onderhouden dan honden omdat ze geen uitvoerige training nodig hebben, behalve wat hulp bij zindelijkheid, en omdat ze niet uitgelaten hoeven te worden. Er wordt gezegd dat honden een baas hebben en katten de baas zijn. Waar een hond je thuis opwacht zal een kat dat niet zo snel doen. Dat moet je je van tevoren dus bedenken, bij een kat is het meer andersom. Zorg dus dat je altijd genoeg voer hebt klaar staan, voor een schone kattenbak zorgt en een katten krabpaal in huis hebt staan. Anders is de kans groot dat je kat zijn of haar ongenoegen laat blijken door aan je meubels te gaan klauwen.

Kleine knagers

Voor veel mensen is een hamster of iets dergelijks het eerste huisdier dat ze verzorgd hebben. Net als katten hebben kleine dieren vaak minder verzorging nodig. Ondanks dat hamsters en cavia’s goedkoop zijn om aan te schaffen zal je ook een hok moeten hebben en deze kunnen, als je genoeg ruimte voor je kleine maatje wilt, behoorlijk in de kosten lopen. Daarnaast moet de bak ook regelmatig verschoond worden. Maar het is een hele goede optie voor een eerste huisdier.

Vrolijke fluiters

Vogels zijn een stuk minder bekend als huisdieren maar wel heel erg leuk. Belangrijk is het dat je jouw vogel genoeg ruimte kan bieden. Zowel fysiek als emotioneel. Niet iedere vogel houdt van affectie. Maar ze zorgen wel voor een vrolijk geluid in huis, ook als het weer maandag is!