Zo kun je stijlvol over straat met een mondkapje

In het Coronatijdperk zijn er veel nieuwe maatregelen en regels waar we ons aan moeten houden. Één daarvan is het dragen van mondkapjes. Voor veel fashionista’s gooien deze mondkapjes roet in het eten. Hoewel het bedoeld is voor je veiligheid, staat het niet erg charmant. Toch kun je er ook met een mondkapje best stijlvol bijlopen! Ben je benieuwd hoe? Lees dan snel verder.

Bedekken

Een makkelijke manier om een mondkapje minder steriel te laten lijken, is door er een sjaaltje overheen te dragen. Zo kun je een mooie zijden sjaal dragen, waardoor het er allemaal nét even wat moderner uitziet. Hiernaast ben je zo nog steeds goed beschermd tegen ziekte-invloeden en zul je een échte trendsetter zijn.

Borduren

Heb je een saai mondkapje en wil je deze leuker maken? Borduur er dan een leuk printje op! Zo kun je met naald en draad heel makkelijk een leuk figuurtje borduren op het mondkapje. Maak bijvoorbeeld in de hoeken twee hartjes of borduur een leuk printje met streepjes en patroontjes. Zo heb je niet alleen een leuk mondkapje, maar zullen mensen ook nog eens jaloers worden op jouw unieke item!

Bedrukken

Vind je het te veel gedoe om zelf een mondkapje een make-over te geven? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om het ergens te laten doen. Laat bijvoorbeeld een mondmasker bedrukken. Dit is super origineel en je kunt helemaal zelf het design bepalen. Zo kun je kiezen uit leuke teksten en slogans. Maar ook uit bepaalde afbeeldingen of logo’s. Veel bedrijven hebben deze truc al ontdekt en verkopen nu mondkapjes met een promotie van het bedrijf erop. Het staat veel leuker dan de gewone ziekenhuismondkapjes én ze gaan lang mee. De mondkapjes kun je gewoon wassen, waardoor je deze telkens kan blijven hergebruiken.